Waar zijn we nou helemaal mee bezig?

tip virtual clara

Virtual Clara is niet zo van de plannen en de visie. Geef ons maar concrete bergen werk te verzetten. En dan graag op stel en sprong. Maar wat we doen, moet wél zin hebben. In een groter plaatje passen. 

Af en toe maken we dus pas op de plaats om ons af te vragen: Waar zijn we nou helemaal mee bezig?

Toen Clara in 2011 uit haar veilige maar saaie loondienstcocon kroop en virtueel ging ondernemen, had ze een duidelijk beeld van eenmanszaken. Ze zag grote bedrijven en organisaties als een stabiele kern met daaromheen een nieuwe, flexibele schil van zelfstandige ondernemers zonder personeel. De geoliede machines in de kern, het frisse elan van de nieuwe garde. En de gedachte aan de mooie wisselwerking daartussen maakte haar blij.

Het grotere plaatje in de praktijk

Natuurlijk bleek de praktijk complexer. Virtual Clara opereert in de flexibele schil én in de stabiele kern. We maken documenten op voor bedrijven die te klein zijn voor een vaste huisstijl en stroomlijnen nieuwsbrieven en mailings. We corrigeren op afroep teksten in alle soorten en maten. De grotere bedrijven in de stabiele kern hebben daar vaak eigen personeel voor. In zulke organisaties notuleren we juist veel.

En in de praktijk blijkt het werkveld groter. Virtual Clara gaat  natuurlijk ook wel eens voor particulieren aan de slag. Zo werken we ook interviews uit voor studenten. We redigeren sollicitatiebrieven en scripties. We notuleren voor verenigingen. En we vonden een extra laagje tussen de stabiele kern en de flexibele buitenschil: de verzamelbedrijven.

Deze parapluorganisaties verbinden de vraag in de stabiele kern en op de particuliere markt met het aanbod in de flexibele schil. Zo werken notuleerdiensten en tekstbureaus met een flink arsenaal vaste freelancers, om flexibel aan de vraag tegemoet te kunnen komen en continuïteit en kwaliteit te garanderen. Virtual Clara werkt voor zulke parapluorganisaties. Maar we kijken ook uit naar de lancering van beroepsvereniging VSP. Die belooft een keurmerk te ontwikkelen voor Virtueel Support Professionals. En Virtual Clara wil graag zelf zo’n kwaliteitsgarantie afgeven. Omdat we het liefst rechtstreeks voor onze klanten werken.

Virtual Clara goed snel betaalbaar notulist va assistant secretaresse

En onze visie?

Virtual Clara voelt zich na acht jaar ondernemen nog goed thuis in haar grotere plaatje. We specialiseren niet op doelgroep, maar doen graag korte klussen voor iedereen. Particulier, (semi)overheid en zakelijk markt. In de flexibele schil, de stabiele kern én de tussenlaag. Voor links, rechts, extreem of meer van het midden. Religieus, seculier, boos of zen.

We leveren kwaliteit. En we houden van klanten met een kleinere portemonnee. Dat zie je ook in onze tarieven terug. Klussen voor starters of kleine bedrijven zijn leuk om te doen. En ze sluiten goed aan bij Virtual Clara’s favoriete werkwijze. Klanten met een klein budget hebben doorgaans geen vaste VA nodig maar willen af en toe hulp invliegen. En dat is mooi. Want Virtual Clara werkt het liefst ad hoc. We houden van deadlines en verrassingen. Ons bedrijf is ingericht op maximale flexibiliteit en we kunnen eigenlijk overal vandaan werken.  We nemen geen grote vaste opdrachten aan. En daarom is Virtual Clara meestal ook echt ad hoc beschikbaar. We leveren snelle, betaalbare service van hoge kwaliteit.

Virtual Clara draait op deze manier minder omzet, maar maximaliseert het werkplezier. We kunnen het iedereen aanraden.

Virtual Clara 2011-2019 VA notulist virtual assistant prijs transcriptie tekst redigeren secretaresse prijs