Secretaressedag volgens Virtual Clara

Donderdag 18 april is het weer secretaressedag. Dan zeg je met bloemen dat je waardeert wat je secretaresse voor je doet. En dat is natuurlijk heel erg lief. We spreken niet vaak genoeg waardering naar elkaar uit. Maar waarom juist voor die secretaresse? Bedank jij de vuilnisman wel eens? En waarom krijgt de bezorger van folders of de krant eigenlijk een fooi in december, maar de postbode – die juist dan zoveel overuren maakt – niet?

Wat mij betreft hoeven secretaresses niet apart in het zonnetje gezet te worden. Dat je ondersteunt, betekent toch niet dat je minder gewaardeerd wordt? Doorgaans wordt juist een secretaresse met respect behandeld, omdat  iedereen die bij haar aanklopt afhankelijk is van haar medewerking. En de mensen die je ondersteunt, weten donders goed wat je waard bent.

Sterker nog, ik heb gekozen voor een loopbaan als secretaresse, omdat het een beroep is waarin je aan de lopende band eer van je werk hebt en waardering krijgt van de mensen voor wie je werkt. Dat maakt het een heerlijk vak.

Is een bloemetje voor je secretaresse dus nog nodig? Zit je secretaresse er wel op te wachten? Stel je jouw secretaresse op prijs, geef haar dan eens een extra loonsverhoging! Kan ze zelf die bloemen uitzoeken (of iets anders!) Eén ding is zeker: Virtual Clara waardeer je het beste met een opdracht!