“Ik wil Virtual Clara aanbevelen als bijzonder goed voor wat Secretariële Diensten betreft. Betrouwbaarheid, vriendelijkheid en doeltreffendheid zijn enkele begrippen om Clara Jonker en haar manier van werken te omschrijven. In mijn ervaring is zij bijzonder goed met de talen Nederlands en Engels, met het redigeren van teksten en het zaken op orde stellen bij projecten en dezen tot een goede einde te brengen.”

Luis Vergara

Counsellor en Coach

“Clara helpt mij enorm met teksten op orde krijgen, ze inkorten en logisch te maken. Het maakt niet uit of het een nieuwsbrief, aanmeldingsformulier of website teksten zijn. Nadat Clara er doorheen is gegaan kloppen ze, zijn goed leesbaar en staat alles er in wat er in moet staan. Zij heeft een andere visie op mijn ideeën dan ik waardoor ik mijn ideeën ook op andere manieren kan zien. Clara denkt in mogelijkheden en denkt altijd mee. Waar ik een chaotisch proces doorga maakt Clara er weer logica van. Dan snappen anderen tenminste ook wat ik doe. En ze is snel!”

Miranda Hoogenbosch

Creatief inspirator, MooiZO on the road

“Achter iedere tekstschrijver hoort een eindredacteur te zitten met een scherpe pen, die ervoor zorgt dat alle puntjes op de i staan, met een perfect geschreven en goed leesbare tekst als eindresultaat. Mijn vaste ‘go to’ voor het controleren en corrigeren van mijn teksten is Clara Jonker. Niet alleen beheerst zij de Nederlandse taal uitstekend, ze is ook een ontzettend fijne dame om mee samen te werken en accuraat, betrouwbaar en snel bovendien. Eventuele ‘De’, ‘Het’, ‘Die’, ‘Dat’ en ‘dt’ foutjes haalt ze feilloos uit een tekst en daarnaast zijn haar adviezen met betrekking tot het wijzigen van een zinsopbouw om teksten leesbaarder te maken zeer waardevol. Heb je iemand nodig die jouw teksten eens grondig onder de loep neemt? Neem dan zeker contact op met Clara Jonker!”

Daniëlle Molenaar

Tekstschrijver, VirtualEfficiency

“Clara Jonker biedt excellente ondersteuning in het gehele secretariële, en tevens financieel-administratieve takenpallet! Zij is als geen ander in staat om goed op werkzaamheden te anticiperen, taken zorgvuldig te plannen, en werk tot in de details foutloos uit te voeren. Ze werkt met grote mate van zelfstandigheid, wat maakt dat je een zeer hoge mate van ondersteuning ervaart! Tot slot: Clara is uiterst discreet en betrouwbaar. Clara Jonker has excellent secretarial and well as financial administrative skills. she anticipates and plans the workloads with great precision and executes her tasks flawlessly. She needs very little support and guidance. Clara is very honest and trustworthy.”

Michel Gregoire

Manager, Texels Ondernemers Platform

“Het is fijn werken met Clara, ze denkt mee met veel wijsheid en inzicht. Als ze teksten corrigeert leeft ze zich goed in. Ze is snel met reageren en afleveren. Nu ik na twintig jaar buitenland wonen en werken weer in Nederland ben, ben ik blij haar ontmoet te hebben want mijn Nederlands is niet meer zo goed en met Clara’s taalcorrecties kom ik toch goed voor de dag met mijn communicaties d.m.v. mailing, website, brieven en zo kan ik zakelijk weer goed en professioneel met juiste communicatie opstarten en opbouwen. Daar ben ik blij mee.”

ZZP-er

“Al zoekend op Internet naar een Virtuele Assistent die voor mij transcripties van geluidsopnames kon te werken, kwam stuitte ik op Clara Jonker. We overlegden kort via Skype en de samenwerking ging van start. Tjonge, ik had Clara eigenlijk veel eerder moeten vinden! Ze werkt nauwgezet, houdt je geïnformeerd over de voortgang en komt afspraken na. Ik kan eenieder die op zoek is naar een VA van harte aanraden om contact op te nemen met Clara om zo de eigen werklast te verlagen en te verleggen naar een pro!”

Eduard de Boer

Podcaster * Spreker * ReputatieCoach * Schrijver, Reputatiecoaching

“Ik heb Clara leren kennen als een hele intelligente, harde en snelle werker. Clara werkt heel zelfstandig en proactief. Ze weet met duizelingwekkende snelheid ingewikkelde Excelbestanden op te zetten en te verwerken, notuleert vlekkeloos, kan goed organiseren en denkt ook inhoudelijk goed mee. Bovendien is Clara een kei met verschillende (nieuwe) softwareprogramma’s, dat is voor haar echt een uitdaging.”

Trijntje Kootstra

Adjunct directeur, Stichting VieJa Utrecht

“Clara Jonker heeft een aantal jaren gewerkt bij de faculteit Diergeneeskunde als project- en afdelingssecretaresse. Ze kan uitstekend notuleren, werkt nauwgezet en is goed in het organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten. Daarnaast heeft Clara ook gewerkt als administratief medewerker binnen onze faculteit, waarbij haar kracht met name zat in het heel snel kunnen oppakken van nieuwe ontwikkelingen en meedenken over verbeteringen in bijvoorbeeld procedures.”

Anita Bouwman - de Wilde

Directeur Bedrijfsvoering a.i./Manager Risk & Control, Universiteit Utrecht