De ideale assistent

 

 

tip virtual clara

Zoek je een Virtual Assistant? Maak je borst dan maar nat. Want VA’s zijn booming business. En de ene VA is de andere niet. Moet je je ook nog verdiepen in het aanbod! Toch is het best handig en verstandig om af en toe assistentie buiten je organisatie te zoeken.

Gelukkig hebben VA’s ook wel iets met elkaar gemeen. We zijn perfectionistisch! We miepen over komma’s, pixels, het handigste opbergsysteem, de leukste locatie en we vinden kleine details belangrijker dan jij je met je drukke agenda ooit zou kunnen veroorloven. Logisch ook: onze reputatie staat of valt met de virtuele appearance van onze klanten.

Juist omdat we zo’n hekel aan fouten hebben, weten we goed wat we zelf voor je kunnen doen (zo ben ik bijvoorbeeld goed in taal en automatisering) maar we weten ook wat we beter aan een ander kunnen uitbesteden. En dat is goed nieuws voor jou. Want jij hoeft je dus alleen maar te concentreren op je vraag. Wat zoek je precies?

Extra handjes

Zoek je iemand die jou werk uit handen neemt of jouw personeel ontlast? Zet dan eerst op een rij welk werk je wil delegeren. Schuif de taken af die meer energie kosten dan je ervan krijgt, niet het werk waar je blij van wordt!

New skills

Zoek je een VA met vaardigheden die je zelf niet in huis hebt? Wil je deze skills dan eenmalig inhuren, zoek je een langdurige samenwerking of wil je graag zelf (of aan je personeel) leren hoe het moet?

Teamplayer of out-of-the-box?

Heb je iemand nodig die zich voegt naar jouw wensen en jouw bedrijf zoals het is? Of iemand die kritisch bekijkt wat er beter kan? Weet je dat zeker?

Ad hoc of op afspraak?

Zoek je een VA die op afroep voor je klaarstaat of iemand die de werkzaamheden inplant op een moment dat haar uitkomt? Werk je zelf gestructureerd of op gevoel? En hoeveel uur denk je dat je jouw VA nodig hebt, kan ze haar werk voor jou combineren met werk voor andere opdrachtgevers?

Vertrouwen

Een VA werkt vanuit het hart van een bedrijf. Hoeveel toegang geef je jouw VA tot je bedrijf? Mag ze bij vertrouwelijke informatie of juist niet? Wil je haar rechtstreeks laten werken op jouw sociale media kanalen en website? Welke referenties / hoeveel werkervaring heeft een VA nodig voor je haar kunt vertrouwen?

Op afstand

Hoe wil je met je VA communiceren? Een virtual assistant werkt op afstand. Maar hoe intensiever je met iemand samenwerkt, des te belangrijker wordt het om elkaar af en toe in levende lijve te ontmoeten. Mensen varen voor 70% op non-verbale communicatie. Een fysieke ontmoeting kun je eigenlijk alleen schrappen als je elkaar heel goed kent en/of bij duidelijk afgebakende klussen die zichzelf wijzen.